19 Temmuz 2015 Pazar

Yeni Yaz dizileri hakkında birkaç kelam..

Uzuuunnnnn bir aradan sonra tekrar merhaba canlarım,

Ne yalan söyleyeyim, yazmayı özlemişim..Sizleri de..

Bu sene yaz dizilerini takip etmiyorum çünkü kış sezonunda o kadar çok dizi takip ettim ki, hem çok yoruldum hem de sıkıldım. Dolayısıyla yaz sezonunu biraz kendime ayırmaya karar verdim. Yani kısaca bir iki dizi seçtim kendime, onun dışındakileri takip etmiyorum.  Ama sizler için yeni yaz dizilerinin birer ikişer bölümlerini izleyip yorumlayayım diye düşündüm. En azından henüz izlemedikleriniz var ise, fikriniz olsun…Bakalım bu yaz sezonunun dizilerinde neler var neler yok..

Takip ettiğim ve favorim olan dizilerden başlayarak küçük bir sıralama ile buyurun bakalım yaz dizilerine..

                Güneşin Kızları…

                Kesinlikle favorim. Yazın bana dizi izletmeyi başarmış bir yapım. Hiç soluksuz izleyeceğiniz, hem keyifli hem gizemli. Üstelik başrolde Emre Kınay gibi bir usta var ki, çok özlemişim onu izlemeyi. Fazla olmadı, en son Ulan İstanbul’da izlemiştik ama burada bambaşka..Ona partner olarak Evrim Alasya eşlik ediyor, haliyle şahane ikili olmuşlar. Gençler arasında benim en çok dikkatimi çeken Tolga Sarıtaş oldu. Çok yakışıklı ve çekici gencimizin oyunculuk performansı gerçekten göz dolduruyor. Kızlardan ise Burcu Özberk ile Hande Erçel arasında kaldım adeta. İkisi de çok başarılı..Son bölümlerde Teoman Kumbaracıbaşı da eklendi diziye. Hikâyesi çok değişik ve gizemli. Üstelik bu gizem giderek artıyor. Dolayısıyla Güneşin Kızları, bu yaz sezonunu başarıyla kapatır da yeni sezona da kalır…

                Tatlı Küçük Yalancılar..
                Ben gizem sevdiğimden galiba, ikinci favorim Tatlı Küçük Yalancılar. Kadronun da etkisi oldu ne yalan söyleyeyim. Ama hikâye gerçekten çok cazip. İlk bölümden benim dikkatimi çekti ve listenin ikinci sırasını aldı. Bir kere Şükrü Özyıldız var. Her ne kadar yine aynı tarz şehirli,eğitimli kibar görünümlü beyefendi rolünde olsa da, Şükrü Özyıldız her durumda izlenir zira ışığı çok farklı. Olgun Toker ise ikinci bomba. Hani Karadayı’nın Melih’i, Şeref Meselesi’nin Seyhan’ı..Şeref Meselesinde ona pek doyamamıştık, dolayısıyla burada da aşağı yukarı aynı tarz bir karakterde olması güzel oldu. Dizinin hemen hemen her karakterinde bir sır, bir gizem söz konusu. Hal böyle olunca çekimi de artıyor. Beni en çok ters köşe yapan  Deniz Şen Hamzaoğlu oldu. Karadayı dizisinin Bülent’i burada komiser rolüyle harika oynamış. Başta tanıyamadım bile o derece..Gelelim kadın karakterlere. Bensu Soral var ama zerrece ilerleme yok oyunculuğunda kimse kusura bakmasın. Ben Büşra Develi performansını çok beğendim. Hem oynadığı karakterin çok iddialı ve farklı olması, hem görünümü, hem oyunculuğu ile göz kamaştırdı ilk bölümde..5 üniversite öğrencisi genç kızın, bir arkadaşlarının ortadan kaybolması ve bir yıl sonra cesedinin bulunmasıyla içine düştükleri macerayı anlatan dizi, öyle çerez niyetine izlenecek dizilerden değil. Gerilim var, gizem var..Ömrü ne kadar olur bilmem ama izlemesi keyifli..

                Kiralık Aşk…
                Listenin üç numarası. Eğlenceli yaz dizilerinin en iyisi bana göre…Kadro ve hikâye çok komik..Elçin Sangu nihayet komedi oynamış. Oh be dedim görünce. Sürekli dram, sürekli suratsız ve mutsuz karakterlerden sonra Defne karakterine bayıldım ben..Barış Arduç ve Salih Bademci de komedi de güzel olmuşlar. Ama dizinin bence en şahanesi Nergis Kumbasar. Neriman karakterinde onu mutlaka izlemelisiniz. Levent Ülgen, yine üçkağıtcı, oyunbaz bir karakterde..Genel olarak hikâye de çok güzel. Biraz klasik olduğunu kabul etmeliyiz ve fakat hikâye ne olursa olsun, onu izleten oyuncudur . Kiralık aşk yazın en iyilerinden benden söylemesi..

                Kırgın Çiçekler..
                Alın size iddialı bir dizi daha…Sosyal bir yaraya fena halde parmak basıyor. Yetiştirme yurdunda kalan kızların dramını ortaya döken dizide yok yok..Üvey baba tacizi, varlıktan yokluğa düşen kızlar, cinayet, dram bolca gözyaşı..Böyle yazınca sıradan bir dram gibi görünse de, içinde güzel olaylar da var. Öncelikle dizinin yıldızı kötü üvey baba Cansu Fırıncı performansından söz etmek gerekir. Bakışıyla, tavrıyla cidden tam bir kötü..Kötü üvey baba Kemal karakterinde karşımıza çıkan Cansu Fırıncı ikinci bölümde kızlar tarafından öldürüldüyse de, karakterin hikâyedeki baskınlığı sebebiyle her an bir sürpriz yapabilir. Onun dışında İpek Karapınar, iyi kalpli yurt müdür yardımcısı rolünde. Ve fakat daha önce oynadığı şehirli okumuş kadın kabuğundan bu defada sıyrılamamış. Partneri Özgür Çevik karşısında biraz olgun kadın imajı çizse de, yaşayacakları inişli çıkışlı aşk bir parça diziye renk katacak gibi görünüyor. Onların dışında dizinin ağır topu, kötü müdire Neriman’ı oynayan Sacide Taşaner. Hep iyi karakterlerde izlediğimiz sevgili usta oyuncu, bu defa cidden kötü ve sinir bozucu..Yurtta kalan kızlara gelince..Ben Gökçe Akyıldız dışında, diğer kızların performanslarını yetersiz buldum. Ama Gökçe Akyıldız gerçekten döktürmüş..Eğer bu tarz dramlardan hoşlanıyorsanız ve cıvıl cıvıl yaz gününde evde oturup ağlamayı tercih ediyorsanız Kırgın Çiçekler tam size göre..

                İnadına Aşk..
                Cıvıl cıvıl hareketli bir dizi..Özellikle başroldeki Açelya  Topaloğlu çok eğlenceli bir hale getiriyor diziyi. Komedi konusunda hayli başarılı..Dizinin diğer oyuncuları için çok aman aman diyemem..Konusu da öyle orijinal falan değil. Birbirine başta sinir olan iki karakterin aşık olmalarıyla alakalı..Tüm çalışanlara asılan patron sevimsizliği de var dizide ne yazık ki.  Ve fakat cidden iyi vakit geçirebilirsiniz…Boş vaktiniz çoksa tabi..

                Aşk Zamanı..
                Çok istekli oturmuştum başına ama beklediğimi bulamadım . Bir kere, gerçekçi değil. Yok öyle zirvedeyken tüm işini bırakan mafya babaları. İnsanlara bu mafya babalarını komik sevimli gösterme furyası devam ediyor ama artık işin tadı iyice kaçtı. Köyceğiz’de çekilen dizinin kahramanlarının daha ilk bölümde gözlerine hemen birer erkek kestirmeleri de sevimsiz olmuş. Yavuz Bingöl’ü sorarsanız, ne mafya babası olabilmiş, ne de komik olabilmiş. Hiç yakıştıramadım rolüne onu. Diğer başrol Deniz Uğur, sözde kasabanın (ki Köyceğiz kasaba değil, ilçe) belediye başkanı rolünde. Yine şehirli, kültürlü bir kadın karakterini oynuyor. Kabadayı Orhan’ın kızlarının hiçbirini  gerçekçi bulmadım, samimi bulmadım. Sanki hala role girememişler. Şehirden küçük mütevazı bir kasabaya yerleşme fikri güzel ve fakat şehirdeki aynı lüksü devam ettirdikten sonra hayatlarında çok büyük bir değişiklik yok açıkçası. Kısacası Aşk Zamanı, bende aceleye getirilmiş ve tam olmamış bir izlenim bıraktı..

                İlişki Durumu Karışık.
                Epey değişik bir hikâyeyle başlayan dizinin, yine sıradanlaşan bir konusu var. Birbirine başta sinir olup hiç anlaşamayan iki karşı cinsin, sonrasında birbirine âşık olması. Bu kavram nedense tüm yaz dizilerinde var..Bir tanesini izlerseniz, neredeyse diğerlerini izlemiş kadar oluyorsunuz. İlişki durumu karışık dizisinde de durum değişmemiş. Zaten Başrolde Ayşegül karakterini oynayan Seren Şirince bire bir Duygu Yetiş kopyası. Tip olarakta, oyunculuk olarakta. İzlerken Duygu Yetiş’i izliyor gibi oldum. Dizinin erkek oyuncuları Berk Oktay ile Pamir Pekin ise gözleri bayram ettiren iki tip elbette. Hele de Pamir Pekin fevkalade bir oyunculuk sunmasa bile izlenir o derece..Onun dışında eğlenceli bir dizi diyebilirim. Çok ta üzerinde konuşacak bir durum yok ne yazık ki..

                Kalbim Ege’de kaldı..
                Hiç sevmedim..Çok kötü bir kopya..Oyuncular çok yapmacık..Sevenlerine izleyenlerine iyi seyirler dilemekten başka bir sözüm yok..

                Yaz’ın öyküsü…
                Konusu güzel ama hepsi o kadar işte..Başrolde Vildan Atasever var ki, yıllardır ekranda olmasına rağmen bir adım bile ilerleme yok oyuncuğunda. Ben bile yaparım o kadarını..Ezberleyip çıkmış yine her zamanki gibi..Çok yapmacık…Diziyi izletecek bir performans var ise, Vildan Atasever’in oynadığı Umut karakterinin eski kocası Merk karakterini oynayan Tansel Öngel..Müthiş müthiş müthiş oyunculuk gerçekten çok beğendim..Dizinin oyuncu kadrosu çok iyi olmasına rağmen, beni çok içine almadı hikâyesi..Ece Çeşmioğlu dizinin ismini veren Yaz karakterini oynamış. Güzel de oynamış. Uzun ömürlü olur mu bilmiyorum ama bana çok umut vermedi açıkçası

                Adı Mutluluk…
                Kaan Yıldırım ve Ezgi Eyüboğlu çiftinin popülerliğini kullanan dizi, bana sorarsanız çok sıradan bir gençlik dizisi. Öyle aman aman bir konusu yok. Karışık aşk ilişkileri, kavgalar, gürültüler falan filan..Tam yaz dizisi işte. Zaten Kaan Yıldırım, Ulan İstanbul’dan fırlayıp gelmiş gibi..Dolayısıyla beni çok fazla içine almadı. Sevenlerine saygımız sonsuz, ama benim tercihim değil ne yazık ki..

                Çilek Kokusu…
                Kiraz Mevsimi dizisinin hemen hemen aynısı diyebilirim. Ufak tefek farklar olsa da, hiç lezzet alamadım. Eğer Kiraz Mevsimi takipçisi iseniz, size hiç ilginç gelmeyecektir. Yakışıklı bir adam, sakar ve şımarık bir kız, karşılaşmalar, kavgalar, âşık olmalar..Kısaca öylesine vakit geçirmek istiyorsanız izlersiniz.

                Bu kadar dizi arasında bana sorarsanız, Güneş’in kızları, Kırgın Çiçekler, Kiralık aşk dışında yaz sezonun atlatacak dizi sayısı az. Haydi devam ettiler diyelim, yeni sezonda sağlam diziler ve bu sezondan kalan izleyicisi belirlenmiş diziler ekrana dönünce, işleri gerçekten zor..Ben bu yaz sezonunda üçü dışında başka dizi takip etmeyeceğim. Ama olur da ekranda rastlarsam, Twitter’den yorumlarıma devam edeceğim..Takipte kalın, mutlu kalın diyerek yaz dizileri yazımıza bir son verelim..

                Siyah İnci’den sevgiyle..

                www.twitter.com/@_BlackPearI_