5 Nisan 2014 Cumartesi

Kara Para Aşk rüzgarı hızlanıyor...

Kara Para Aşk, ilk dört bölümü geride bırakırken, bizlerin kafalarında da sorular bırakmaya devam ediyor..Dizinin, şu anda tek bir olay etrafında dönen senaryosu var. Ne kadar dallanıp budaklanacak ilerleyen bölümlerde göreceğiz. Şimdilik gizemli ve esrarlı senaryosu, bol aksiyon ile bizi ekrana bağlamayı başaran Kara Para Aşk, sadece oyuncuları ile değil, uzun zamandır özlediğimiz özgün hikâyesi ile de dikkat çekiyor.

Oyunculardan bahsetmişken, Engin Akyürek ve Tuba Büyüküstün arasındaki müthiş uyumdan bahsetmek isterim biraz.  Komiser Ömer ve Tasarımcı Elif’in birbirlerine tamamen zıt hayat tarzları ve karakterleri , ters kutuplar birbirini çeker ilkesiyle yakında büyük bir aşka imza atarlar gibi görünüyor. Üstelik bir araya gelme sebeplerini de düşünecek olursak, her ikisinin de farklı açılardan olsa da , aynı acıyı yaşamış olmaları ikisini birbirine yaklaştırıyor. Hele hele aralarındaki tatlı-sert çekişme ikilinin sahnelerini daha bir keyifli kılıyor. Bu konuda Engin Akyürek daha doğal diyebilirim, esprili ve ukala Ömer karakterinde çok başarılı, ama aynı espri anlayışı ve sempati durumları Elif karakterinde bir parça sırıtıyor. Bunu da Tuba Büyüküstün’ü bugüne kadar hep ciddi karakterler içinde izlememize bağlıyorum. Gözümüz biraz daha alışınca çok daha güzel olacak eminim.

Elif’in kötü adamlar ile kardeşi arasında sıkışıp kalması, çaresizliğini ve derdini kimseye anlatamaması, tüm bunlar olup biterken Ömer’in bir kanun adamı olarak ona yardım etme çabaları, ikisinin bir ekip çalışması yapmasını gerekli hale getirirken, karşılarındaki adamlara karşı sevgili rolü oynamaları da aralarında bir aşk tohumları ekti. İkilinin birbirine çok yakışan tavırları, Elif’in güzelliği, Ömer’in delikanlı ama romantik ve yumuşak halleri üzerine eklenince, muhtemelen Kara Para Aşk dizisinin aşk kısmı hayli şahane olacak gibi görünüyor.

Dip Not : Dizinin jenerik müziği takılıyor son bir iki bölümdür kulağıma. Fatmagül’ün Suçu ne dizisinin müziklerini çok anımsatıyor bana..

Dizinin iyi adamlar kısmının en dikkat çeken kısmı şüphesiz Ömer-Pelin-Arda üçgeni. Üçü de polis ve üçü de iyi arkadaş. Üçü de becerikli ve zeki. Tek gözüme takılan Pelin’in sakin halleri. Bir kadın komiser olarak, daha sert çıkışlar, öfkeler bekliyorum ben ondan. Hoş, Ömer ile Arda gibi her ikisi de panik ve heyecanlı adamın ortasında, onun sakinliği de gerekli görünüyor. Ama Pelin’in o sakin ve çıtı pıtı görünüşünün altındaki hırçın polis çıkarsa ortaya, üçlümüzü izlemek eminim daha keyifli olacak..

Dip Not : Elif’in takılarından ilk yazıda bahsetmiştim. Özellikle parmaklarının muhtelif boğumlarına taktığı yüzükler yepyeni bir moda akımına yol açabilir, benden söylemesi..

Dizinin kötü adamlar kısmında ise tabiki en dikkatimi çeken karakter Metin. Hatta favori karakterim diyebilirim onun için. Son zamanlarda izlediğim en karizmatik kötülerden birisi Metin. Saygın Soysal her zaman olduğu gibi çok ama çok izlenesi. Bakışlarından, mimiklerine, tavırlarına v kadar dikkatle takip ediyorum kendisini. Hele o şahane ses tonunu kullanışı muhteşem. Yüreğine, emeğine sağlık, iyi iş çıkarmış doğrusu. Erkan Can ile güzel bir ikili olmuşlar, Tayyar karakteri de, Kuzey Güney’in Ferhat’ı, Karagül’ün Kendal’ı, Merhamet ’in Sermet’i gibi efsane bir karakter olma yolunda hızla ilerlemekte..

Dip Not : Elif’in dövmesinin sırrını çok merak ediyorum..

Hikâyenin en can alıcı noktası, dürüstlük vurgusu elbette. Kimin kime yalan söylediğinin anlaşılamadığı hikâyede, her an bir ters köşe ile karşılaşmamız olası. Ömer’in Elif’e karşı dürüstlük hassasiyetini bildirmesi karşısında, Elif’in sürekli bir şeyler saklayıp, yalanlar savurması da bu ikilinin ilişkisinin hayli inişli çıkışlı olacağının göstergesi. Ama Elif’e kızamıyoruz, sadece o güne kadar böylesine karışık ve kötü işlere bulaşmamış Elif’in içine düştüğü zor durumu anlamaya çalışıyoruz izlerken. Ama bütün bunları izlerken, Ömer’in ailesine, amirlerine ve özellikle abisine karşı verdiği mücadele, Elif’e yardım etme çabaları karşısında Elif’in sürekli ondan bir şeyler saklayıp kendi başına iş çözmeye kalkışması da itici oluyor doğrusu..

Dip Not : Elif’in Ömer ile yaptığı sevgili seçme muhabbeti çok ama çok güzeldi. Bir kaç kez izledim o sahneyi. Aman diyeyim, Engin Akyürek gibi birini bulursanız, kaçırmayın..

Küçük bir nokta var anlamadığım. Bu Elif’in ablası olan Aslı hanımefendi. Niye bu kadar sivri dilli ve alaycı. Anlayabilen varsa bana da anlatsın. Ayrıca sanırım bu ablamızın ikinci evliliği. Akşama kadar alnında kâkülü, suratında bir ton makyajı ve pahalı kıyafetleri ile evin içinde arz-ı endam edip, sonrasında Elif’e çemkirmesinin sebebi nedir?

Dip Not : Elif kızımızın müşteri ağırladığı süitin olduğu otel, Merhamet dizisinde Fırat kardeşimin oteli idi. Gözümüzden kaçmadı..

 Ayrıca Arda’nın eşi Çiğdem ile olan sorunları boşanmaya doğru giderken, Çiğdem’in gereksiz kaprisleri sevimsiz değil midir? Sabah sekiz, akşam beş çalışan bir memur ile evli olduğunu falan mı zannetmektedir Çiğdem ablamız…Ayrıca Arda’nın evliliğindeki sorunlar, sakın ola Pelin ile yakınlaşmasına falan yol açmasın. Bence açmasın. Zira o grup arkadaş olarak çok daha iyiler. Çok tatlılar. Hele hele Pelin’in Ömer’e hobi bulma çabaları beni çok güldürdü doğrusu. Tarzları farklı olsa da aklıma Behzat Ç.’nin Hayalet-Harun-Akbaba üçlüsü geliyor onları izlerken.

Dip Not : Bilgisayarda birkaç dakikada Ömer kardeşimi yepyeni bir şirket sahibi yapan bilgisayarcı çocuğa bayıldım. Çok sevimliydi. Umarım kendisini yine izleriz..

Nilüfer ablasının sevgilisini soran Metin’e neden ısrarla, ablasının hayatında kimse olmadığını söyler. Neden sorduğunu anlamayacak kadar saf mıdır? En azından susmayı denemesi mantıklı değil midir? Ayrıca anneleri Zerrin Hanım, niye bu kadar tozpembe bakmaktadır hayata. Bahar kardeşim, sevgilisi Levent’i Elif ile sevgili yapma çabasına düşerken, hiç Sevgilisinin paradan gözü kamaşıp kendisini terk etme riskini düşünmez mi? Ayrıca Elif’in bu oyuna düşeceğini nerden bilebilir. Üstelik Merhamet gibi bir dizide Narin ile Deniz dostluğunu içimize sindirmiş olan bizler, Bahar ile Elif kankalığına alışmaya çalışırken, böyle biricik dostunu sırtından vurmaya çalışan bir karakter hayli itici olmamış mıdır? Sözün özü ben Bahar’ı hiç sevmedim, sevmeyeceğim de sanırım..

Dip Not : Ömer’in akıllı ve bir o kadar ukala hali çok tatlı. Hoş,  adamın her hali tatlı..Ama Elif ile tartışmalarını kaçırmayın derim ben..

 Dizinin bu haftaki bölümün son beş dakikası, gerçekten yüreğimi küt küt çarptıran bir ahenge sahipti. Elif kendisine gelen Cd’yi Ömer’den saklamaya çalışırken, sevgili annesinin odaya dalmasıyla ve Ömer’in de onu takibiyle hepimizi büyük bir heyecan rüzgârı içinde bıraktı. O rüzgâr, kocaman bir fırtınaya dönecek mi, merakla bekliyoruz diyelim ve yazımızı burada bitirelim.

Siyah İnci’den sevgiyle...

www.twitter.com/blackpearl42




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder