31 Mayıs 2014 Cumartesi

Kaçak, karmakarışık ama bir o kadar keyifli !


Sezonun aksiyonu bol dizisi Kaçak, son birkaç haftadır öylesine karıştı ki, kalbimden böyle geçmesi normal sanırım. Dizinin sıkı takipçileri de iyi bilir, bir sahneyi kaçırırsanız, sonrakileri toparlamanız hayli zor..Durum böyle olunca, bir bölüm bile kaçırmak imkânsız hale geliyor..

Gelelim son bölümlerdeki gelişmelere…

Süper üçlümüze nazar mı değdi nedir..İki haftadır dökülüyorlar..Önce Dadaylı vuruldu, sonra Ertan arabasıyla Doktor’a çarptı, ikisi de yatak döşek oldular. Serhat kardeşim şerbetli falan sanırım, zira adama kurşun bile işlemiyor neredeyse..Ama o halde bile espriden şamatadan vazgeçmiyorlar ya, işin en eğlenceli tarafı da bu zaten..Hatta bu hafta Nurgül’e söyledikleri “biz deliyiz, kim kendi canını başkalarının canını kurtarmak için ortaya atar” cümlesi üçünün halini özetleyen en güzel cümleydi..

Gelelim Ertan kardeşime..Adam kötülük üstüne kötülük yapıyor. Ama kızamıyorum ben, öylesine sevimli bir hali var ki..Aslına bakarsanız tam anlamıyla psikopatın teki Ertan. Ama o alaycı hali, kıkır kıkır gülüşüne de bayılıyorum..Son zamanlarda Serhat ile uğraşmak için Kel Sait ile ortak oldu izleyenler bilir. E tabi dön dolaş, üç kişinin arasında savaş. Eninde sonunda iş tekrara düşecekti, izleyici sıkılmasın diye de, Kel Sait gibi yeni karakterler diziye dâhil oldu. Kel Sait kardeşimi de Merhamet’te Narin’in psikopat babası olarak izlemiştik. Burada o psikopatlık işini epey abartmış..Aman pek te yakışmış doğrusu. Elinde bir çekiç, gelene gidene sallıyor. Artık kafa, göz, kol, bacak hak getire..Ertan, onunla ortak oldu ama o çekiç bir gün kafasına inmezse iyidir. Ertan’ın cıvık tavırlarına karşın, Sait hayli ciddi ve sert. Kafası bozulursa, Ertan’ı hepsinden önce öldürecek, bizim Serhat’ın da hevesi kursağında kalacak..Hayır yani, Ertan kardeşim, madem Serhat’tan bu kadar korkuyorsun, niye uğraşıp duruyorsun? Etrafına neredeyse bir ordu topladı, yine de evinden bile dışarı çıkamayacak hale geldi..O ne kardeşim, her telefonu suya atmalar, her aramada kart değiştirmeler. İnsan üşenir yahu..Onun bu zor hayatına güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum.

Dizide benim en çok sinirimi bozan tip Burak elbette. Eminim ona sinir olan tek ben değilimdir. Ne kadar meraklıymış mafya olmaya, hayır becerikli olsa neyse..Her işi yüzüne gözüne bulaştırıyor..Ama ukalalık söz konusu oldu mu, maşallah üzerine kimse yok..Şimdi de kafayı Fatih’e taktı.. Fatih başından beri Topcuoğlu’nun en has adamı..Üstelik becerikli ve sadık..Sanırım Burak onun gölgesinde kalmaktan çok sıkıldı. Hoş, bizde ondan sıkıldık ama öyle her sıkıldığımızdan hemen kurtulmak mümkün olmuyor işte. Babasını, Fatih’e karşı sürekli dolduran Burak, fena sinirimi bozdu. Tam fitne fesat bir çocuk. Çevresinin psikopatlığından ona da bulaşmış elbette. Kafayı Fatih’e takan Burak, ablasını da Fatih ile sevgili zannedip suçlayınca, Merve’den okkalı bir tokat yiyerek içimi ferahlattı..Merve’nin eline sağlık, çok beğendim şahsen..O değil de, Burak psikopatının yüzünden Fatih’e yazık olacak..

Topçuoğlu cephesinde ise kendi içlerindeki kavgalardan, dışarı ile uğraşmaya vakitleri yok neredeyse..İsmet Ali’nin çocuklarıyla, çocuklarının birbirleriyle olan kavga gürültüsü hiç bitmiyor. Üstüne bir de hatalar eklenince, Topçuoğlu giderek güç kaybediyor. Bu hafta Burak kardeşimin Uranyum oyunu mesela..Yahu Ertan karşındaki adam. Senin gibi çömez değil ki..Sahte uranyumu satacakmışta, Ertan’ı vuracakmışta. Ertan da elini kolunu sallaya sallaya gelecekti sanki dediğin yere..Tam anlamıyla dibe vurdular Ertan karşısında gerçekten. Adamların tümü beceriksiz olunca da, Ertan sıyırdı tabii ki paçayı bir kez daha..

Kaçak benim favorilerim arasında olmasına rağmen, bir detayı da söylemeden geçemeyeceğim..Malum, 26 bölüm boyunca Volkan Kocatürk yönetmişti diziyi. Aksiyon sahnelerinde inanılmaz bir profesyonellik söz konusuydu. Son birkaç bölümdür bu büyü bozuldu sanki. Özellikle son izlediğim bölümde, Serhat’ın bardaki dövüş sahneleri fazlasıyla sıradan ve acemice geldi bana..Karşısındaki adama vurmadığı o kadar belli oluyordu ki ,hiç keyif alamadım doğrusu..

Son bölümden aklımda kalan bir ayrıntı da, Sait’in kardeşi Çetin’e kumar borcu olan Ziya abimizin, öyle belinde tabancasıyla, elini kolunu sallaya sallaya adamın mekânına girmesi oldu. Adamın odasına kadar silahıyla girebilen Ziya abimizi bir Allah’ın kulu da aramayı akıl etmemiş sanırım..

Nurgül kızımız da yavaştan Serhat’a ve ekibine ısınmaya başladı. İyi de oldu, zira ya yumurta yemekten öleceklerdi, ya pislikten..Şaka bir yana, Nurgül ile Serhat’ın tekrar birbirine dönmesinden yanayım ben. Her ne kadar Merve ile ortak bir çocukları olsa da, ben Merve ile Serhat’ı hiç birbirine yakıştıramıyorum. Merve ile Fatih daha güzel bir ikili olur sanki..Bakalım izleyip göreceğiz diyerek Kaçak yazımıza burada son verelim..

Ufak tefek detaylar dışında, Kaçak favorilerim arasında..Senaryosuna ve kurgusuna gerçekten hayranım..Oyuncularına da..Kaçak bu sezonu başarıyla kapatacak, darısı gelecek sezonun başına…

Siyah İnci’den sevgiyle..

www.twitter.com/blackpearl42


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder