15 Mart 2012 Perşembe

Kuzey&Güney Kardeşlerin Ferhat ile imtihanı !

 
Kuzey Güney’i yazmaya Geçen haftadan başlayacağım bugün çünkü son iki bölümü yazamadık..

      Geçen bölümde,Kuzey ile Ali’nin Güney’e oynadığı oyun istedikleri gibi gitti. Güney, Kuzey’i yarı yolda bırakıverdi. Ve aslında Kuzey en çok kendini yaraladı Güney’e ders vermek isterken..Gözyaşı değildi gözlerinden akan, Her damlası ayrı bir hançerin vurduğu kalbinin damla damla akan kanı idi. İşin sonu, iki kardeşin birbirinden kopuşu ve üstelik hepimizi korkudan yerimize mıhlayan, inanılmaz bir kavga ile sonuçlandı. Ama Güney bu..Akıllı adam. Ne dedi kavgada. “Sen Cemre ile bir şeyler yaşadığın gün sorarım ben sana” dedi. Çok hassas ve kilit bir cümleydi.  Ve hepimizin hevesini kursağında bırakarak, Kuzey ile Cemre arasındaki kapıları sımsıkı kapattı Güney. Bir önceki bölümün sonunda Kuzey,kendisini kardeşlikten reddedince “Oh be,Nihayet Cemre ile bir şeyler yaşarlar artık” demiştik hevesle. Ama bu cümle, artık onların aşklarının yaşanmasını tamamen imkansız hale getirdi. Zaten Cemre ile Kuzey aşkını çok özel kılan da bu imkansızlık bana göre..

Hazır aşktan lafı açmışken, ben bu Zeynep kızımıza iyiden iyiye sinir olmaya başladım. Hayır yani ne yaşadın Kuzeyle, ne geçmişin var ki, bu derece bağlandın. Her fırsatta Kuzeyin karşısına çıkmalar, ısrarlı konuşma çabaları falan cidden çok itici olmaya başladı. Neymiş Kuzey serbest kalacakmış ta, o zaman engel kalmayacakmış ta, bakalım Kuzey seni isteyecek mi? Sahi geçen hafta, bir kızı reddetmenin en kibar şeklini Kuzey’den öğrenmiş olduk hep beraber. Kibarca Zeynep kızımıza anlatmaya çalıştı ama nafile. Kalktı birde Kuzey’e “Böyle olmamıza dayanamıyorum” demez mi. Gel de gülme arkadaş : ))

Gülmek demişken de Gülten hanımdan söz etmeden olur mu? Kadın beni çok güldürüyor ya. Zerrin Tekindor’un oyunculuğunu ağzım açık seyrediyorum. Cidden Gülten Hanım karakterini oynamak, o hareketler, mimikler, gülüşleri bu derece şahane canlandırmak tek kelime ile müthiş. Kadın Cenaze evine gidiyor, süs püs, takmış takıştırmış. Alem kadın vallahi. Hele Kuzey ile birlikte gittikleri pizzacıda, Cemre ile aralarındaki yakınlığı hissedip o panik olması, durumu toparlamaya çalışması cidden mükemmeldi. Gerçi Kuzey kardeşim, Gülten hanımın ısrarla “kardeşsiniz” sözlerine karşılık olarak, kardeşiz diyemedi ayrı konu tabi..

Güney’de boş durmadı geçen hafta. Ne olup bittiyse geçmişte, Banu’ya tek tek anlattı. Hoş Banu onu anladı mı o kafayla orasını Allah bilir. Ama en azından Güney kimseye gebe kalmamak adına bütün kartlarını açtı..Diyorum ya akıllı adam vesselam..

Ve geçen haftanın sonunda Simay’ın gizli kahramanı Ferhat ağabeymiz tekrar sahneye çıktı. Simay kızımız ile baş başa resmini Kuzey’e gönderip maçın ilk raundunun zilini çaldı. Bu bir bakıma Simay’ında ölüm fermanını kendi elleriyle imzalaması idi aslında…

Aman Allah, Ferhat oyuna girdi ama ne giriş. Allak bullak etti ortalığı. Doğrusu bu haftaki bölüm, yine gözümüzü bile kırpmadan seyrettiğimiz bir bölüm oldu.
Her şeyden önce Simay kardeşim şimdi layığını buldu işte. Kuzey’i parmagında oynatmıştı ama Ferhat vurdumu oturtan cinsten olduğunu Simay’a güzel güzel anlattı. Oh dedim canıma değsin. Beter olsun hatta. Anlaşılan Ferhat hapiste boş durmamış, kusursuz bir plan yapmış, şimdide hayata geçirmeye başladı. Oyunu Simay üzerinden kurup yürütmesi ise cidden çok zekice. Kuzey’i çok iyi tanıyor ve nasıl tepki vereceğini de çok iyi biliyor. Kuzey de sağolsun tam Ferhat’ın istediği tepkileri veriyor. Adam sinirinden delirdi bu bölüm neredeyse. E nasıl delirmesin. Zeynep zaten sürekli tepesinde cır cır ötüp duruyor. Ne gereksiz,sevimsiz ve çenesiz bir kız. Adam çıldırmış bu hala Cemre ile Ali’nin sus ihtarlarına aldırmadan konuşuyor. Zaten kızın konuşma şekline sinir oluyorum. Bir de olayların geçmişini bilmeden, tam ortasına girmeye çalışıyor ya hani bir kaşık su misali..Gerisini siz anlayın artık.

Bu arada Kuzey’in başında bir otopark mafyası eksikti oda oldu çok şükür..:))  Bekir ve adamları ne alaka ben henüz çözemesem de, büyük ihtimal ile bu da Ferhat’ın planının bir parçası olsa gerek. 

Ve elbette gecenin en önemli sahnelerinden biri, Kuzey’in aşkını da, kendini de yerin dibine geçirdiği sahnedir. Hep birlikte eğlenmeye gittikleri yerde, Cemre onun gözlerinin içine sonsuz bir aşk ile bakarken, kalkıp Zeynep’i öpmesi, bugüne kadar adamlık adına yarattığı bütün karizmayı yerle bir etmiştir. Cemre’yi kendinden uzak mı tutmak istiyorsun kardeşim, geç karşısına delikanlı gibi söyle. Bu aşk imkansız de, aşkımız bitmez ama bir araya da gelemeyiz diye söyle. Kalkıp gidip ne öpüyorsun Zeynebi. Hayır yani nerde kaldı senin adamlığın.  Şimdi Zeynebi de kullanmış olmadın mı sen. Zeynep te cidden sevilecek kız değil Allah için. Kızmayın ama bu kadar onursuz yaşanmaz bir aşk. Zeynep gibi sevilmeden ve bunu bilerek, kullanılmaktansa, Cemre gibi imkansız ama  onurlu bir aşkı tercih ederim şahsen. 
 Zaten aşık olup imkansızı yaşamaktan çok daha güzeli var ise, oda imkansız olduğunu bile bile aşık olup,o aşkı yaşamaktır..Cemre ile Kuzey aşkının kusursuzluğu da bu imkansızlığı bile bile birbirlerini sevmelerinde yatar.
Bu noktadan sonra Cemre’nin biraz aklı varsa, kendini artık biraz geri çekmeli. Çekmeli ki, Kuzey Cemresiz kalmak neymiş bunu anlasın, Cemre’nin boşluğunu Zeynep doldurabilecekmi bunu görsün..Onlar öpüşürken Cemre’nin yüzündeki ifade, şaşkınlık, sesindeki perişanlık ve paramparça olan kalbi,gururu Cemre’nin artık Kuzey’den uzak durmasını gerektirir. 

Bu arada Ferhat kardeşim bile anlamış maşallah kimin kimi sevdiğini. Anladığı gibi bunu birde Güney’le paylaştı. Üstelik Cemre’nin telefonundan mesaj çekerek. Güney’in o mesajı okuduğu andaki yüz ifadesine dikkat ettiniz mi bilmem ama ben bayıldım : )) Allah'tan Güney içine atmadı mesaj olayını, Cemre ile paylaştı da işin gerçeği ortaya çıktı. Cemre'nin Güney karşısında bu şekilde suçlu kalmasına içim razı olmayacaktı yoksa..

Handan hanımın önünde de saygıyla eğiliyorum. Zira büyük çoğunluğumuzun kalbinden geçen her lafı, Simay’ın annesine bir bir söyledi. Oh be dedim, en azından içimiz biraz soğudu. Ama o da ne? Kuzey yine almış boyundan büyük vicdanını eline, kalktı gitti Simayın babasının cenazesine. Bu arada Simay kızımız ailesine Ferhatı nasıl tanıştırdı orası da mechul doğrusu.

Ve Ferhat, Kuzeyin mezarını hazırladı, Kuzeyi mezarlığa çekti, bununla kalmadı Ali’yi de oraya kadar getirdi. Finalde gördüğümüz üzeri örtülmüş mezarlığın içinde Büyük ihtimal ile Kuzey yok. Sadece oyunun içine Ali’yi de çekmek için düzenlendi o mezar. Çünkü Kuzey’in en zayıf noktalarından biri de Ali. Hoş Ali gibi dostun olsun, en zayıf noktan o olsun..Eminim en yakın zamanda, Güney’de Ferhat’ın oyununun içine çekilecek bir şekilde. 

Şüphesiz, bu haftadan itibaren Kuzey&Güney’in temposu çok daha yükselecek, heyecan dozu artacak. Şu ana kadar Ferhat yaklaşık olarak 5-0 falan önde gitse bile, Kuzey ona gereken dersi layıkıyla verecektir diyoruz. Ve bu haftalık burada noktalıyoruz..

Siyah İnci’den sevgiyle…

         www.twitter.com/blackpearl42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder