29 Nisan 2012 Pazar

Fatmagül'de aşk rüzgarı..

 

Oh beee dünya varmış..Neydi o iki senedir bunalım bunalım, tartışma, şiddet, güvensizlik, suratsızlık, yok küstü, barıştı, içine kapandı, aman psikologa koşalım, konuşalım, iyileşelim muhabbeti.. En nihayetinde son iki haftadır FSN’de şöyle gözümüz gönlümüz açıldı..Güzellikler, aşklar hanemizi doldurdu, kalplerimiz şöyle genişledi, uykularımız düzene girdi çok şükür.

Son iki haftadır FSN’de çok güzel gelişmeler seyrettik. Öncelikle Fatmagül’ün botlarından kurtulduk. Saçlarındaki beyazları ne çok kimse merak etmişti. Ve en sonunda senaristler dizinin bir bölümünde o konuya açıklık getirmişlerdi. Sıra gelmişti Fatmagül’ün botlarına ve elbiselerine. Şimdilik botlardan da kurtulduk. Meğer neymiş, o botlar Kerim’in ilk hediyesiymişte ondan çıkaramamış ayağından. Fatmagül kardeşim, sen ufacık bir ima etsen Kerim sana koşa koşa gider iki üç ayakkabı alır gelirdi. Hepimizi bunaltmaya ne gerek vardı be kızım. Hayır ona bakacak olursan, bordo kabanı da Kerim almıştı. Kabanı hemen attın ama botlar, hepimizin ayağını pişirecek kadar durdu ayağında. Neyse en azından bu sezon dizi bitecek, zira  kışa tekrar aynı botları seyredecek halimiz kalmamıştı. Hele şu desenli çiçekli böcekli eteklere ne demeli. Hadi gözümüz elbiseye alıştı da, o çiçekli dar etekler yokmu beni öldürüyor. Şöyle hafif kloş olsa neyse diyeceğim. Hayatımda görmedim öyle dar çiçek desenli etek. Artık düğünden sonra inşallah Fatmagül kızımızın tarzı da şöyle biraz değişir diye umuyoruz.

Düğün demişken, nasıl güzel hazırlıklar var değil mi..Evli bekar hepimizin hem gözleri dolarak, hem neşelenerek seyrediyoruz. Aman Fatmagül ile Kerim birbirine yaklaşsın, aşık olsunlar, sevsinler, mutlu olsunlar, hayda noldu kavga çıktı, Mukaddes araya girdi, şöyle böyle derken Senaristler iki senedir bizi inim inim inletmişlerdi doğrusu. Ama seyredenlerin yüzünü güldürmeyi başardılar. Hemde aynen Fatmagül Kerim aşkını ince ince işledikleri gibi, düğün hazırlıklarıda güzel bir heyecanla sürüp gidiyor. Ben açıkçası Fatmagül ile Kerim’in evlerine bayıldım. Nasıl güzel sevimli çıtı pıtı bir ev oldu öyle. Verandasından,çiçeklerinden, bahçesindeki beyaz masa sandalyeleriden, eşyalarından köpek kulubesine kadar, hepsi çok güzel ve daha şimdiden içinden mutluluk taşıyor. 

Ev demişken, Fahrettin Baba’nın hakkını da yemeyelim. Oh ne ala memleket. Adam evi aldı, dükkanı da aldı. Vallahi böyle baba dostlar başına canlarım. Adam demek ki zamanında çekip gitmemeymiş, Kerim şimdiye trilyoner falan olacakmış. Gül Mutfağında da işler tıkırında. Öyle ki yakında Yaşaranların Holdingi satın alırlarsa saşmayın. Yani bizimkilerin hayatı giderek güzele doğru gidiyor.

Ve aşk elbette ! Konuşmadan olmaz. Fatmagül ile Kerim aşkını çok bekledi izleyenler. En az Kerim kadar beklediler. Kerim sonunda hayallerine kavuştu. Fatmagül artık korkak değil ona karşı, sevgi dolu, aşk dolu. Güzel yakınlaşmalar, dokunmalar, aşkın en saf ve güzel hali şu an onların ki.. Geçen bölümde Fatmagül’ün aile albümü beni çok duygulandırdı. O nasıl güzel bir hediyeydi öyle. Nasıl güzel bir anlatımdı aşklarını ve birlikte olma isteklerini.  Aferim Fatmagül dedim kendi kendime. Adamı iki yıl inlettin ama sonunda aklını başına aldın, dogru yolu buldun. Bir anda atağa geçtin, iki yıldır içinde biriken o aşk taştı kalbinden bizim ekranlarımıza, evlerimize ve gönüllerimize..

Ama ah Mustafa ah ! Başını istediğin kadar duvarlara, taşlara vur artık. Nafile. Bu nasıl bir alçaklıktır seninkisi be Mustafa. Öyle sinirleniyorum ki..Kızı zamanında bırak git, sonra Hacer ile evlen, kız doğurdu doğuracak, Fatmagül desen çoktan farklı denizlere yol almaya başlamış, sen hala utanmadan yüzsüzce Fatmagül de Fatmagül.  Artık layığını da buldun, kır dizini, kes sesini otur artık oturduğun yerde. Cidden şaka bir yana ama Bu Mustafa konusu çok fazla uzamadı mı. Ben çok sıkıldım artık Mustafa’nın ikide bir Fatmagül ile Kerim’in hayatına girmesinden, Kerim’in bunu duyup bunalıma girmesinden, Fatmagül’ün Kerim’e açıklama yapmasından. Olaylar sonuna yaklaşıyor zaten, ölsün gitsin Mustafa lafı da bitsin böylelikle.

Mukaddesi konuşmadan olur mu ? Olmaz elbette. Mukaddes geçen bölümlerde hepimizi sinirden deliye çevirdi. O nasıl bir kötü yürek, nasıl bir hırs, kıskançlık anlamadım. Yaptığı öylesine çirkindi, öylesine kötüydü ki. Bu mesele mutlaka duyulmalı diye düşünüp sinirden tırnaklarımızı falan yedik. Ama duyulmadı. Gerçi bu hafta bir parça da olsa foyası meydana çıktı ama Mukaddes ne yaptı etti işin içinden yine sıyrılmayı başardı. 

Bu arada hayırlı olsun, Fatmagül bir makas darbesi attığı gelinliği hangi ara bitirdi anlamadık ama, dolaba asmış bile. Üstelik anladığım kadarıyla düğüne kadar gelinliği sadece Kerim değil, bizde göremeyeceğiz sanırım. Tek dileğim Fatmagül’e düğünde bari şöyle güzel bir saç, makyaj yapın, güzelliğini ortaya çıkarın, bir geline benzetin. Öyle ki, iki yıldır bizi bizden alan,streslere sokan o kılık kıyafetini, botlarını, kabarık saçlarını unutalım. 

Bölümün en güzel sahnelerinden biri de Evlilik Cüzdanlarını yenileme ve fotoğraf çektirme sahneleri idi. Eski ile yeni, nefret ile aşk, öfke ile neşe, umutsuzluk ile mutluluk nasıl yan yana gelir böylelikle hepimiz görmüş olduk. 

Haftaya havada aşk, bahçede düğün var..Onlar ersin muradına, biz de rahat bir nefes alalım sonunda..


Siyah İnci’den sevgiyle…

www.twitter.com/blackpearl42






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder