20 Mayıs 2012 Pazar

Adını Feriha Koydum Muhtemel final Senaryoları..



Uzun zamandır beraber olduğumuz, zaman zaman bayılarak, zaman zaman sinir olarak seyrettiğimiz, kimi zaman göklere çıkardığımız, kimi zaman da yerin dibine geçirdiğimiz dizimizin bitmesine çok az bir zaman kaldı..Her an bir sürpriz görmeye alıştığımız dizimizin finalinde neler olacak henüz bilmiyoruz. Ama biz kendi kendimize birkaç senaryo üretelim ve bakalım hangisini daha çok seveceğiz.


En arabesk final senaryosu..

Ece kızımız holding sahibi sevgilisi tarafından kurşuna dizilir..Hapise düşen eski ama eskimeyen sevgili Emir kardeşimin ayağının altından çekilir. Böylelikle Emir, girmiş olduğu gece hayatında hızla yükselerek babası Ünal Sarrafoğlu’nun gece âlemindeki tahtına göz diker. Zaten bir süredir Ünal Sarrafoğlu’nun işleri yolunda gitmemektedir. Hatta gitmemek ne kelime..İflas bayrağını çekmek üzeredir. Bunun üzerine Emir’e giderek onu affetmesini ister ve para yardımı dilenir. Öbür taraftan Aysun hanım’da zaten pek görmediği ikinci kocasından ayrılmış ve Ünal’a geri dönmüştür. Ve fakat Ünal’ın iflas etmesi üzerine o lüks yaşantısına devam edemeyeceğini anlayan Aysun Hanım bu defa Emir ile Feriha’ya yaklaşır. Ancak Feriha ne yazık ki ölümcül derecede verem olmuştur çektiği sıkıntılar sebebiyle. Aysun hanım ise bir iyilik meleği olmuş ve Feriha’nın bakımını üstlenmiştir. Mehmet kendisine bir güvenlik şirketi kurmuş ve bütün gece âlemine güvenlik elemanı yetiştirmektedir. Karısı Seher ise, yardım gecelerinde boy gösterip, en büyük hayali olan gazetelere çıkma şerefine erişmiştir. Sanem,büyük aşkı Levent ile evlenmiş ve Amerika’ya yerleşmiştir. Bülent ise ne yazık ki Cansu’ya kalmıştır. Cansu’ya sabahtan akşama kadar caz çalıp bir nevi tedavi yapmaktadır. Lara ülkenin önde gelen modacılarından biri olmuştur. Koray, Hande ile bir ev tutup beraber yaşamaya başlamıştır. Gülsüm ise annesinin yanına dönmüş evlere temizliğe giderek geçimini sağlamaktadır Zehra anne köyden gelmiş fakat bu seferde Rıza baba köye dönüp,köyün camisinde imamlık yapmaya karar vermiştir. Zehra anne de Gülfidan ile ortak bir temizlik şirketi kurmuş, tüm İstanbul’un temizlik ihtiyacını karşılamaktadır. Sonunda Feriha hastalığına yenilerek vefat eder. Emir bu acıya dayanamaz ve kendini silahla vurur. 


En Absürt Final Senaryosu…

Seher, Mehmet’in pısırıklıklarından bıkmıştır ve kendisine bir çıkış yolu olarak gözüne Emir’i kestirir. Emir’de zaten Feriha’nın suratından bıkmıştır ve Seher’in cıvıl cıvıl neşeli halinden etkilenmiştir, Seher ile Emir evlenirler, Bunu duyan Aysun hanım kalp krizi geçirip vefat eder. Ünal Sarrafoğlu kendini alkole verir. Feriha akıl sağlığını kaybedip tımarhaneye kapatılır. Cansu ise ona sık sık ziyaretlerde bulunup, “keser döner sap döner, gün olur hesap döner” tekerlemesini söyler. Hande, Levent hoca ile bir sahil kasabasına, hatta sahil köyüne yerleşir. Orada beraberce inekler, koyunlar yetiştirirler, tavuk yumurtası satarak geçinmeye çalışırlar. Koray ise Hande’nin bir köylü güzeli olmasından sonra, Gülsüm’ün kıymetini anlar ve evine döner. Gülsüm ile boy boy çocukları olur, Pazar günleri hep beraber pikniklere gidip mangal yakarlar. Sanem Hanım ise artık sosyetik hayattan bıkmıştır ve daha mütevazı bir hayat istemektedir. Bu sebeple o da Mehmet ile evlenir. Ama Zehra anneye piyangodan para çıkmıştır ve artık sosyetik bir hayat yaşamaktadır. Dolayısıyla Sanem’i gelin olarak kabul etmez. Rıza baba ise parayı bulunca kendini gece hayatına vermiştir. Bülent ile beraber o bar senin, bu bar benim hayatını yaşamaktadırlar..Fakat bir süre sonra Bülent hidayete erip müezzinlik yapmaya başlayınca Rıza baba da yoluna tek başına devam etmek zorunda kalır..


En olumsuz final senaryosu..

Emir ile Feriha, aralarındaki sorunları çözmeyi başaramazlar. Günden güne sorunları büyürken, aşkları da bitme noktasına gelir. Bu sırada Levent hocanın kendisine olan vazgeçilmez yakınlığı Feriha’yı etkilemeye başlamıştır. Bütün aşağılamalardan, hakaretlerden ve bir türlü çözülemeyen sorunlardan bunalan Feriha için Levent hoca sakin bir deniz kıyısı gibidir. Ailesinin de desteğini alacağını bildiği bu ilişki Feriha’ya cazip gelmektedir. Emir de artık bu ilişkinin daha fazla devam edemeyeceğini anlamıştır. Karşılıklı konuşarak bu evliliğe bir nokta koymaya karar verirler. Bu karar elbette ki Emir’in ailesi tarafından büyük destek görür. Feriha ile Emir’in evliliklerinin bitmesi Levent için büyük bir umut olur. Zaten bir süre sonra Feriha ile birliktelikleri başlar. Öbür taraftan Sanem ile Bülent yakınlaşmışlardır. Emir’e ise bu zor günlerinde Cansu destek olur, Cansu’nun yakın desteği Emir’i de onunla bir birlikteliğe hızla sürükler. Seher’in dırdırından bıkan Mehmet, çareyi evi terk etmekte bulur. Seher ise Emir ile Feriha’nın ayrılmasından sonra, Aysun hanımın da para musluklarını kapatması sebebiyle zor günler geçirmektedir. En sonunda oda evi terk edip halasının yanına gider (en olumlu gelişme de budur zaten)..Hande ile Koray evlenirler ancak evlilikleri hiç umdukları gibi gitmez. Koray, Gülsüm’ün anlayışlı ve fedakâr tavrını Hande’de bulamamıştır. Dolayısıyla Koray ve Hande de mutluluğu yakalayamamışlardır..


Ve elbette olması gereken final senaryosu..

Zehra anne bütün bu olanlara bir son vermek üzere köyden geri döner..Öncelikle Emir ve Feriha’yı karşısına alıp güzel bir konuşma yapar ve onlar aşkın,sevginin ne demek olduğunu, nasıl fedakârlıklar istediğini anlatır. Aslında kavgadan,gürültüden ve astıkları suratlardan,yaptıkları inatlardan yorulan Emir ile Feriha, Zehra annenin nasihatlerini bu defa dinleyip aşklarına bir şans verip, mutluluk yolunda büyük bir adım atarlar. Aysun hanım ile Feriha’nın arasındaki buzlar, Emir’in vurulup hastanede yatmasıyla erimiştir. Aysun hanım, Emir’in gerçekten Feriha’yı çok sevdiğini anlamış ve onların aşkları ile savaşmaktan vazgeçmiştir. Dolayısıyla oğlunu da bu şekilde kazanmayı düşünmektedir. Levent ile Bülent geçmişte yaşadıklarına bir sünger çekmişler ve yeniden ağabey-kardeş olmaya çalışmaktadırlar. Hande ile Koray’ın aşkına daha fazla engel olamayacağını anlayan Gülsüm, kendini kandırmaktan vazgeçmiş ve annesinin yanına dönmüştür. Zaten Zehra annenin gelmesi ile görevine geri dönen Hatice hala, kızı ile birlikte karşı apartmanda hayatına devam etmeye başlamıştır. Koray ile Hande ise, Evlilik yolunda bir adım atıp nişanlanmışlardır. Mehmet, Emir’in kendisine bulduğu işe dört elle sarılmış ve güzel bir kazanç elde etmeye başlamıştır. Bunun üzerine Seher ile ayrı bir eve cıkmışlar, Zehra anne de Seher’e sürekli katlanmaktan kurtulmuştur.
Emir ile Feriha, nihayet ailelerinin desteğini aldıklarından birlikteliklerine bir dönüm noktası ile başlamayı düşünerek muhteşem bir düğün ile yeniden evlenirler. Yüksek sosyete ile mazbut insanları bir araya getiren düğünde, aslında paranın çokta önemli olmadığı, insanların sınıflarının ceplerindeki para ile belirlenmemesi gerektiği, birbirini seven iki insanın, önlerine çıkan engel her ne olursa olsun, aşklarının her şeyi er ya da geç aşacağı da anlaşılmış olur..

Siyah İnci'den sevgiyle..

www.twitter.com/blackpearl42






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder