28 Şubat 2012 Salı

Feriha baba katili mi oluyor?

Cuma akşamlarının en çok izlenen yapımlarından Adını Feriha Koydum, bu hafta çok heyecanlı bir bölümle karşımızda olacak. Malum geçen bölüm Feriha kızımızın babası ani bir kalp krizi geçirip, son sahnede de kalp ritmini gösteren çizginin dümdüz olmasıyla, ekran başındakilere de küçük bir kriz yaşatmıştı. Bakalım bu haftaki bölümde neler olacak hep birlikte seyredip göreceğiz. Ama ondan önce biz geçen haftadan kalan eksiklerimizi tamamlayalım ve yeni bölüm için tahminlerimizi sıralayalım elbette.

            Aman kavuştular, yok yok ayrıldılar, barıştılar derken Feriha ile Emir evleniverdi malumunuz. Geçen gün bu konuyla ilgili düşüncelerimizi yazmıştık, gelelim şimdi ufak ama gözümüze takılan ayrıntılara.

            Her şeyden önce Feriha’nın duvağı ile ilgili iki çift laf etmek lazım diye düşünüyorum. Pansiyon sahibi iyiliksever teyzemiz, Feriha için sandıktan duvağını çıkardı. Şöyle bir bakınca o duvağın nerden baksanız 30 yıllık olması gerekiyor değil mi? Hatta teyzemiz de duvağın yıllarca sandık beklediğini söyledi. Ama o da ne? O nasıl bir sandık artık bilmiyorum ama duvağımız sanki yıllardır sandıkta beklememiş te, birkaç saat önce yeni alınmış gibi gıcır gıcır ve bembeyaz. Hiç mi yıpranmaz, hiç mi sararmaz yıllarca bekleyen duvak. Gözümü fena halde rahatsız eden bir ayrıntı olarak kaldı bu sahne.

            Yine Feriha ile Emir pansiyondan ayrılırken, teyzemize giydikleri kabanlar için teşekkür ettiler. Teyzemizde onlara düğün hediyesi yaptığını söyledi. Bana o kısımda çok saçma geldi. Karı koca yememiş içmemişler, hani gün gelirde, pansiyona genç bir çift gelir, kış ortası ihtiyaçları olur diye iki kaban, iki atkı bere almış koymuşlar bir kenara. Üstelik nasıl olduysa tesadüfe bakın ki bedenleri tamda bizim yeni âşıklara göre. Tamam, madem ihtiyaç oldu, versin Emir üç beş kuruş, çarşıdan sipariş etsinler onu anlarım da, teyzemizin düğün hediyesi bana pek bir komik geldi.

            Ayrıca dizinin en fettan hatunlarından Seher’in de Gülsüm’e ettiği evlilik=yatak kelimesi de dizinin en büyük gaflarından biri idi bana göre. Tamam, evlilik kurumunun saygınlığına zaten yeterince darbe vuruyorsunuz dizilerde. Ama evlilik = yatak benzetmesi cidden olmadı, yakışmadı. Seher, Gülsüme kendi aklınca evliliği tarif etti ama evlilik kurumunun sadece bir yatağı paylaşmaktan ibaret olmadığını dilerim ileriki bölümlerde Koray ile Gülsüm güzel bir aşk yaşayarak bizlere ispat edeceklerdir. 

            Peki ya Rıza baba..Feriha’nın bunca dert üstüne birde baba katili olması ihtimali bile çok ama çok gereksiz yere stres arkadaşlar. Büyük ihtimal ile daha öncede belirttiğim gibi Rıza babaya bir şey olmayacak, Mehmet’in Feriha’ya fragmanda ettiği laflar ise sadece seyircinin merakını ve heyecanını uyandırmak adına yapıldı diye düşünüyorum.

            Yeni bölüm yarın. Bakalım Feriha kızımız baba kucağından çıkıp gittiği eve baba katili olarak mı dönecek hep birlikte izleyip göreceğiz.

 Siyah İnciden Sevgiyle.

www.twitter.com/blackpearl42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder