28 Şubat 2012 Salı

Öyle bir saçmaladılar ki..

Geçen sezonun en favori dizisi, ne yazık ki bu sene, ilk sezondaki başarısını yakalayamadı. Bunda elbette ki, dizilerimizin her bölümünün neredeyse bir sinema filmi uzunluğunda olmasının da büyük rolü var. Öyle ya, ABD’de yayınlanan bir dizinin ortalama bölüm uzunluğu 35-40 dk. iken, bizdeki dizilerin en kısası bir saati geçiyor. Böyle olunca da, elbette ki konular uzuyor ve tekrarlar başlıyor.  Ama Öyle bir Geçer Zaman ki bu sezon, giderek düşen reytinglerini artırma amacıyla da olsa dram konusunda tavana vurdu. Dram üstüne dram, acı üstüne acı. Bizim milletimiz meraklıdır, sever ağlamayı, ağlayanı tamam ama eminim pek çok kişinin içine artık fenalık geldi dizinin genel havasından. Her an kötü bir olay, bütün oyuncuların gözlerinde, yüzlerinde ağlamaya hazır bir ifade, kötülük üstüne kötülük, felaket üstüne felaket, saçmalık üstüne saçmalık.

Aylin ve Soner ikilisinden başlayayım. Bu aşkı ikisinin de intiharı paklar benden söylemesi. Bir aşk ancak bu kadar yerlerde sürünür, bu derece rezil edilebilirdi. İlk başlarda Aylin ya da Soner’in her sahnesinde hepimizin heyecanla atan kalbi, eminim bu sezon sıkıntıyla daralmakta. Üstüne üstlük, bir de bu aşkın kahramanlarının yepyeni aşklara sürüklenmeleri hepimizi çileden çıkaracaktır eminim. Vallahi korkarak izliyorum şu hastane sahnelerini. O iki doktor arkadaşımızdan biri Aylin’e, diğeri Soner’e doğru eğimli arazide koşmaktalar adeta. Cidden Aylin ve Soner aşkı için o iki doktor çıkış noktası gibi görünüyorsa, vay halimize vay. Aman diyeyim, inşallah öyle saçma sapan iki ilişkiye yönlendirmezler Soner ile Aylin’i. Zaten o iki doktor farkında değiller sanırım ama birbirlerine pek yakışıyorlar. Bırakın herkes yerli yerinde kendi kendine aşk yaşasın, Soner ile Aylin için hakkında ise; ya bir an önce ikisini de bunalımdan kurtarıp evlendirin, ya da öldürün gitsin derim ben.

Ya Berrin’in şıpır şıpır sürekli gözyaşı dökmesine ne demeli. Hem suçlusun hem güçlü. Kimse kusura bakmasın arkadaşlar, evlenmişsin, çocuğun olmuş, artık eski sevgilinle ne işin var. Madem işin var, o vakit katlanacaksın her türlü sıkıntıya. Hem evli barklı iken sevgilimle günümü gün edeyim, hem de kocam her şeyi kabullensin. Oldu güzelim üstüne birde düğün yapsın size istersen.

 Ayten kızımız da gözünü Berrin’in sevdiği adama dikti. O çok samimi sözde kötü gün dostu, ne kadar içten ve samimi dediğimiz kızımız da meğer içtenmiş ama aynı zamanda da pazarlıkçıymış. Gerçi ben Ahmet’in onunla bir şey yaşayacağına ihtimal vermiyorum ama bu dizide her an her şey olabilir endişesini de taşıyorum Allah için.

Caroline geçen sezon, dizinin tam merkezinde iken, bu sezon eksen biraz kaydı. Zaten bu gidişle Caroline yakın zamanda Ali Kaptanı terk eder. Onun tipi de müsait, yaşam tarzı da ona sözüm yok. Ama bula bula Kenan beyi mi buldun be Caroline. Hem boyu kısa, hem kötülükte seni ikiye katlar. İki cambaz bir ipte oynamaz bunu çoktan öğrenmiş olman lazımdı, amma velâkin hasretle Carolin’in en beter durumlarını seyretmeyi umut ediyoruz bütün Türkiye. 

Mete’nin gereksiz yere aniden devleşen aşkı da ayrı bir tartışma konusu. Dikkat ettiniz mi, dizide hiç şöyle anlamlı, manalı, legal bir aşk yok. Hepsi birbirinden imkânsız, olmaması gereken, sonuçları başından belli olan aşklar. Kim bilir yasak tatlıdır cümle âlem için, sadece düzenli ve ahlaklı aşklar kimsenin dikkatini çekmez, seyredilmez ama bu derece de abartılmaz ki canım. Her karakterin yaşadığı aşk başlı başına bir dizilik hikâye zaten. Mete de sevgilisi evlenmesine rağmen, hala onun peşinde hastalıklı bir tutkuyla dolaşıp duruyor. Yine yakalanacak, dayak yiyecek, ağzı yüzü patlayacak ve Cemile’nin başına yine çorap örecek. Bizi de ekran başında sadece sinir edecek. Evin erkeğisin be adam, annen holdingden kovuldu, kadın kara kara nasıl geçineceğiz diye düşünürken, senin sevgili peşinde koşman biraz saçma olmuyor mu?
Bu arada Cemile’nin yeni avukatı da bana sorarsanız Cemile’nin yeni eş, çocukların da cici baba adayıdır. Adam avukat değil sanki kırk yıllık çapkın. Bakışlar, hareketler bir tuhaf. Sizi bilmem ama benim bu dizide bir aşkı daha kaldıracak sabrım kalmadı.
Bu akşam yeni bölüm var. Yeni bölüm bakalım bize ne kadar dram getirecek. Seyredelim, sonrasında konuşalım. 

Siyah İnci’den sevgiyle.

www.twitter.com/blackpearl42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder