28 Şubat 2012 Salı

Gözümüz aydın...Fatmagül ile Kerim öpüştü nihayet

Fatmagül’ün Suçu ne 62.bölümüyle en nihayet hepimizi mesut ve bahtiyar etti canlarım değil mi? Uzun zamandır dizideki kısır döngü sona erip şöyle yüzümüzü güldüren güzel gelişmeler oldu.

Öncelikle Ebe nine, Sevgililer gününde Kadir beyle dünya evine girdi. Heyecan ve mutluluk dolu sahneler, hepimizin hem yüzünü güldürdü hem de duygulandırdı. Kına gecesinde duygulanıp ağladık, kuaför sahnelerinde ve hazırlıklarda heyecanlandık, nikâh sahnesinde de muradımıza erdik çok şükür. Evet, Ebe nine erdi muradına, darısı Fatmagül ile Kerim’in başına.

Yalnız ben bu bölüm Mukaddes’e bayıldım. Kadına başlarda çok kızıyordum, her lafın içinde ve imalı sözlerle hepimizin sabrını deniyordu ama Esra Dermancıoğlu öylesine şirin, sevimli oynuyor ki rolünü, Mukaddes’i eminim hepimiz çok seviyoruz. Hele hele bu bölüm neşeli, cıvıl cıvıl ve eğlenceli tavırlarla tam düğün havası yaşattı ekran başındakilere. Bu arada çok merak konusu olan Fatmagül’ün saçındaki beyazlar da kuaför sahnesinde cevabını buldu. Beren Saat’in oldum olası doğal bir hali var zaten. Kadın saçlarını boyatmıyor, kaşlarını aldırmıyor, doğal bir hali tercih ediyor. Saçındaki beyazlarında o şekilde kalacağını güzel bir şekilde anlattılar bizlere. Ayrıca uzun zaman sonra Fatmagül’ün o kabarık saçlarının yerine düz fönlü sade saçları da çok şık ve güzeldi. Ve elbette ki vazgeçilmez giysimiz elbise. Nikâh sahnesinde de yine desenli elbiseden ve o şahane botlarından vazgeçmedi Fatmagül. Ama kırmızı hırka ve kırmızı ince kemer ile tamamlanan elbisesi diğerlerine nazaran daha şık ve zarif idi.


Sevgililer günü en güzel şekilde FSN’de kutlandı bence. Bir taraftan Ebe ninenin nikâhı, diğer taraftan Fatmagül ile Kerim’in romantik anları derken hepimiz bayıla bayıla seyrettik bu haftaki bölümü sanırım. Hele o Kerim! Ancak böyle dizilerde görebileceğimiz hayali bir kahraman olarak seyreden bütün bayanların derin derin iç geçirmesini sağlayan Kerim. Ve elbette ki, Yüreğinden gelen oyunculuğu ile Kerim karakterine hayat veren Engin Akyürek. Vallahi bütün bekâr bayanlara Kerim gibi bir erkek temenni ediyorum. Her ne kadar öyle bir erkek olması çok zor ihtimal olsa bile.

Fatmagül ilk kez bu bölümde şöyle doya doya, içten gülüşler armağan etti Kerim kardeşimize. Üstelik sevgililer günü hediyesi olarak Kerim’e alyans hediye etmesi ve kendisine de içinde Kerim’in adı yazılı bir alyans alması, Fatmagül’ün artık evliliğini gerçek bir evlilik olarak gördüğünün en güzel işareti idi.  Ve bu sezon adeta memleket meselesi haline gelen, Fatmagül ile Kerim yakınlaşması ve öpüşmesi de gerçekleşti çok şükür. Gerçekleşti gerçekleşmesine de kaç kişi memnun kaldı o tartışılır.  Yahu Kerim kardeşim, sen değil barınaktan köpek almak, hayvanat bahçesi açsan bu Fatmagül’e yaranamazsın. O nasıl buz gibi bir öpüş. İnsan bir sarılır şöyle doya doya Kerim’e değil mi, bir heyecan yapar. Elele tutuşmaya gelince tamam, konuşup gülmeye de alıştı ama iş öpüşmeye gelince hatun da zerre duygu yok, Kerim’in o heyecanına rağmen şöyle yalandan, ucundan kıyısından bir öpüşmeydi o kadar. Yine de biz haddimizi bilelim ve bu kadarına da şükredelim öyle değil mi?

         Öte yandan Mustafa iyice köşeye sıkıştı. Hele hele Hacer kızımız gelip te Fatmagül’e Mustafa’nın kirli çamaşırlarını bir bir döküverdi ya, herkesçikler rahat bir nefes aldı inşallah. Bu arada Hacer demişken, şu bir zamanlar Hacer’i döven, hırpalayan ve pazarlayan Sami kardeşimizin, Hacer’i uyarıp, ona “Bu Mustafa senin hayatını mahvediyor” demesi beni çok güldürdü doğrusu. Ay sen ne vakit adam oldun, doğru yolu buldun da, ona buna laf atacak seviyeye geldin be Sami. Tamam, Mustafa hakkındaki tespitlerin ve düşüncelerin çok doğru ancak seninde çok hayat kurtaran bir geçmişin yoktu onu da unutma.

Son sahnede Hacer’in Gül Mutfağına girmesiyle, Dükkânda çalışan Mehmet’in telefonuna sarılması da bir oldu. Ben bu Mehmet’ten hep şüphelenmiş ve her an bir hainlik yapmasını beklemiştim ama yanıldım. Mehmet dürüst çıktı, Kerim’e durumu haber verdi. Bizi de rahatlattı çok şükür.

Artık sona yaklaşılırken, Fatmagül ile Kerim arasındaki yakınlaşmanın artarak devam etmesini ve Mustafa’nın da artık foyasının meydana çıkmasını temenni ederek yeni gelişmeleri takip edelim hep birlikte.

Siyah İnci’den sevgiyle.

www.twitter.com/blackpearl42

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder